Jedzenie gorzow

Ostatnio mieliśmy Walentynki, dlatego postanowiłem, że przygotuję pewnego rodzaju atrakcję dla mojej dziewczyny. W porządkach miałem dwudaniowy obiad i deser podany w gronie wina i świeczek zapachowych ze swego marketu budowlanego. Pierwszy pomysł - przegrzebki. Bardzo kosztowne danie, ale także trudne w wykonaniu, ponieważ małże trzeba móc dobrze usmażyć, aby wybrać spośród nich spełniam smaku.

Niestety kucharz ze mnie jest dość mierny. W myśli mógłbym powiedzieć, że początkujący, ponieważ to stanowiło bliżej prawdy. Znalazłeś w internecie przepis na owe sandżaki. Niestety był kłopot ze zrozumienie połowy tekstu, gdyż wszystko było powiedziane po angielsku! No, jednakże nie poddałem się, wrzuciłem wszystko w tłumacza i jedziemy na żywioł, zgodnie z intuicją kucharza (której oczywiście nie mam). Postanowiłem, że dam te małże w towarzystwie warzyw. Jednakże zapomniałem, że powinien też warzywa najpierw obrać i pokroić. Rozpoczynał się stresować, bo etapu było coraz mniej a ja byłem zdecydowanie w miejscu. Zaczynam kroić warzywa, pech nie chciał, że trafiłem na domowy palec... No, jednak jak naturalny typ nie dałem za wygraną. Zajrzał na pomysł - szatkownica do warzyw. To był tak strzał w dziesiątkę. Nie dość, że zaoszczędziłem kilka chwili na krojeniu to również nie musiałem bać się o własne mieszkanie przy użyciu szatkownicy. Gdyby to całość istniałoby teraz gotowe nałożył na masełko przegrzebki. Wszystko usmażyło się dokładnie tak jak na obrazku ze perspektywy internetowej, na której znalazłem przepis. Jednak zapomniałem, że był zrobić jeszcze zupę. Szybko skoczyłem do pobliskiego sklepu po żurek w słoiku i zwolnił go do garnka a potem tylko doprawiłem. Na deser był wypracowane już wcześniej w zamrażarce lody własnego wyrobu. Dobrze, że zmotywowałem się gdyby to dokonać dzień wcześniej, gdyż nie zdążyłbym już z niczym. Trzeba przyznać - ostatnie mało chwili, które zaoszczędziła mi szatkownica do warzyw uratowało mój dwudaniowy obiad. Dziewczyna była zaskoczona i pełna szacunku dla moich umiejętności kulinarnych.