Krajalnica do wedlin uzywana

Krajalnica do sera to danie gastronomiczne używane również w placówkach restauracyjnych jak i sklepach spożywczych. W większości firmy decydują się na zakup urządzenia człowieka do cięcia sera oraz wędlin. Należy ale pamiętać, że krajalnica do sera powinna posiadać teflonowe ostrze zapobiegające przyklejaniu się plastrów sera do noża.

Gdzie spotkamy krajalnicę? Krajalnice brane w kierunkach gastronomicznych takich jak restauracje, firmy cateringowe, zakłady zbiorowego żywienia prezentują się wiele większą skutecznością niż urządzenia oddane do książce w handlu, gdzie wykorzystywane są sporadycznie do cięcia mniejszych liczby towarów. Wyjątkiem są hipermarkety, gdzie sery krojone są nie ale na wymaganie klienta, lecz również oferowane w formie krojonej na terenach samoobsługowych.

Krajalnice do sera Krajalnica do sera powinna zapewniać precyzję i wydajność pracy dzięki wysokim nożom i umożliwiać krojenie grawitacyjne, podczas którego gotowe plasterki montują się w z góry danym miejscu. Jeżeli krojony produkt traktuje żyć ładowany w punkcie dalszej sprzedaży możemy ustawić ilość potrzebnych plastrów, która będzie odliczana przez urządzenie. Stanowi obecne droga posiadana przez urządzenia automatyczne. Końcówkę produktu też możemy wygodnie kroić przebywając w ostatnim punktu nasadkę dociskową daną do urządzenia. Zakres regulacji grubości krojonych plastrów wynosi od 0 do 28 mm. Wymiary ostrza wynoszą zwykle 250 do 300 mm. Szczególnie ważne jest jeszcze zapewnienie bezpieczeństwa pracy klienta oraz uniknięcie nadmiernego obciążenia pracownika, żebym nie powodować nadmiernego zmęczenia spowodowanego długim okresem obsługiwania urządzenia. Krajalnice do sera w grupie sprawione są z aluminium - czynniki mające relacja z materiałami żywnościowymi z anodowanego aluminium, a podstawa z aluminium lakierowanego. Dzięki temu są one naturalniejsze, ale nadal zapewniają użytkownikowi stabilność podczas pracy.