Maszyna do miesa kuter

Kotleciarka Maga jest prasą do mięsa, której celem jest podzielenie kawałków mięsa na plastry o właściwej grubości (w zależności od potrzeb, na całkowitej szerokości rozgniecenie ma taką samą grubość). Praca urządzenia przyspiesza i upraszcza proces przygotowania kotletów, zachowując przy tym świeżość, kruchość, soczystość oraz wagę mięsa. Wynik ten gwarantują zespoły specjalnie ukształtowanych noży ze zwykli nierdzewnej, wykonujące precyzyjne nacinanie mięsa, spiralnie rozlokowane na wałkach obrotowych.

nllk

Prasa do kotletów znajduje wykorzystanie w klubach gastronomicznych i sklepach, gdzie w możliwości można odnaleźć mięso wołowe w struktury zawijanych zrazów, bitek i befsztyków; mięso wieprzowe podzielone na kotlety schabowe, zawijańce, zrazy wieprzowe, steki, sznycle; mięso drobiowe stworzone na de Volaille; porcje grillowe. Kotleciarka umożliwia przygotowanie ogromnej liczb rozbitych plastrów w układu bliskiego okresu czasu - ok. 800 porcji w przeciągu godziny, przy czym mięso nie prawdopodobnie istnieć mrożone, ani nie może liczyć kości. Obsługa maszyny jest znacznie łatwa, dzięki użytym przez producenta Maga następujących rozwiązań - półautomatyczne sterowanie, rozgraniczenie przestrzeni roboczej od operacyjnej w sensu zapewnienia ochrony zdrowia osób obsługujących (zabezpieczenie wstępu do dobrzy), zmiany konstrukcyjne, mające nacisk na ograniczone o 45% zużycie energii, zmniejszenie czynności budujących się na całość cyklu rozgniatania (skrócony godzina pracy), polerowana obudowa o regularnych kształtach ułatwia czyszczenie (elementy prasy powinny stanowić oczyszczane i suszone po każdorazowym kontakcie z żywnością; zabronione jest czyszczenie całej maszyny strumieniem wody). Cicha praca samego urządzenia i przekładni olejowej to dodatkowe atuty maszyny. Kotleciarka spełnia wszelkie normy (CE, Dyr. 2006/42/WE, oraz EN 60204-1:2010 - bezpieczeństwo elektryczne). Zalety kotleciarki Maga zostały ocenione przez klientów i jurorów Międzynarodowych Zbytów w Odróżnieniu (odznaczenie złotym medalem). Maga, jako producent urządzeń do przemysłu spożywczego, kładąc się na kompetencji i poznaniu zdobywanym od 1990 roku zaprasza na grupa, prostotę, inteligencję rozwiązań, solidność oraz wielką wydajność. Firma sukcesywnie wzbogaca naszą ofertę o dodatkowe maszyny: szatkownice, krajalnice, maszyny do prowadzenia mięsa, tzw. wilki.