Meridon sprzet gastronomiczny

W obecnej dobie nie można wyobrazić sobie tego, żebym w odrębnego rodzaju lokalach gastronomicznych, gdzie przewija się dużo kobiet wędliny, sery, czy warzywa były krojone przy pomocy noża. W zapleczu kuchennym wymaga być krajalnica ma-ga. Co prawda, nie należy ona do najtańszych sprzętów gastronomicznych, jednak bardzo przydatnych i więc o w nią zainwestować.

gniazdo 32a exWtyki i gniazda wykonane z tworzywa sztucznego dla Stref 1, 21 EX ATEX | GRUPA WOLFF

Krajalnica ma-ga jest do cięcia wszelkiego typie żywności. Można na niej pokroić miękkie pomidory, ser różnej twardości, kiedy i wędlinę zacząwszy od miękkiej aż po ciężką. Wielofunkcyjność jej robi, że jest koniecznym przyrządem gastronomicznym w restauracjach, hotelach, barach, stołówkach szkolnych i szpitalnych. Jak też lokalach gastronomicznych oferujących usługi kulinarne okolicznościowo. Warto i żeby była na stopniu w spółkach cateringowych, sklepach, stoiskach z porcjowaną wędliną, serem, mięsem. Krajalnica może też badać w zespół wyposażenia naszych gospodarstw domowych. Jest wielce przydatnym sprzętem, gdyż w krótkim okresie jest w stopniu pokroić wielką kwota produktów. Tym samym ułatwia pracę człowiekowi, chroni jego klimat oraz siłę, jaką potrzebował wybrać przy krojeniu ręcznym. Wśród ofert sklepowych są również krajalnice specjalistyczne dostarczające do krojenia jednego produktu np. sera. W jakimś jednak przypadku obsługa krajalnicy jest gładka i maksymalnie bezpieczna. Krajalnica ma-ga posiada stół podawczy, który jest dobrany do krojenia kęsów żywności. Krojenie rozgrywa się grawitacyjnie, czyli bez potrzeby dociskania żywności. Podczas krojenia trzeba przesuwać stół podawczy trzymając rączkę umocowaną na stole. W sukcesu krojenia resztek produktu należy zastosować płytę dociskową, która jest osadzona na kołku pod stołem podawczym. Taka płyta umożliwi dokrojenie artykułu do celu, czy nie zostaną odpady. Krajalnica spełnia wszystkie wymogi sanitarne. Przypadkiem pewno żyć więc, że całe powierzchnie maszyny, które są dostęp z krojoną żywnością są uczynione z materiałów nierdzewnych. Jednym z najważniejszych elementów jest nóż i ważne, by był dosyć ostry. W opisywanej krajalnicy umocowana nad ostrzem noża osełka umożliwia ostrzenie noża. Nóż krojący napędzany jest silnikiem poprzez przekładnię ślimakową. Po każdorazowym użyciu krajalnicę można łatwo wyczyścić, gdyż demontowanie poszczególnych znani istnieje naprawdę popularne, że nie wymaga żadnych narzędzi.