Poczestunek w restauracji

Wszyscy lubimy przyjmować gości i częstować ich znacznie luksusowymi daniami. Niestety, na ogół jesteśmy wytrwali i realizujemy prześcigać się za przygotowywanie naszego wystawnego poczęstunku w ostatniej chwili. Okazuje się jednak, że często najpraktyczniejsze wyjścia są najlepsze. Zatem warto zastanowić się nad stworzenie dla ludzi deski serów.

Dobór serów Jeśli posiadamy właśnie taką ofertę, warto zaserwować sery zrobione z drugich sposobów mleka: krowiego, owczego i koziego. Korzystnym wyjściem jest też ułożenia ich regionami. Pozwoli toż polskim gościom poznać potrawy z miejsc, w jakich często dotychczas nie byli. Warto na taką okazję istnieć jeszcze przygotowanym teoretycznie i wzbogacić przyjemną degustację historią wszystkiego z podawanych serów. Najważniejsze jednak, by zachować porządek smaków. Na desce powinniśmy oddzielić sery dobre od łagodnych. Zatem jest ułożyć je zostawiając odpowiednią aranżację. Aranżacja Sery piszemy w ośrodka, zaczynając od najprostszego (najlepiej stworzyć go na godzinie 12), stopniowo używając do coraz lepszych. Dzięki temu nasi pracowniki poczują subtelne różnice w apetytu i zapachu poszczególnych produktów. Estetyka Sery możemy udzielić na indywidualnej, oddanej do ostatniego desce, która pozyskamy w większości sklepów oferujących zastawy stołowe. Możemy i użyć do tego mocnej podstawki lub drewnianej deski, pamiętając ale o tym, że pragnie być ona określona wyłącznie do tej czynności. Część serów, szczególnie tych dojrzewających, właściwie jest podać w większych cząstkach. Inne możemy oferować w plastrach. Tutaj istotne będą krajalnice do sera, które pozwolą nam pokroić ser w słabe i estetyczne plastry. Dodatki Poza serami powinniśmy zaserwować naszym gościom odpowiednie dodatki. Mogą być więc orzechy, oliwki, żurawina, konfitura z jarzębiny, rodzynki i suszone morele. Wszystkie dodatki właściwie jest dać w własnych miseczkach, gdyby nie zamieniły się z obsługiwanymi przez nas serami. W osobnym koszyczku podajemy białe pieczywo (najlepiej chrupiącą bagietkę) lub krakersy. Odpowiednie wino Do deski serów powinniśmy zaserwować oraz dobre wino. Najpopularniejszym sposobem będzie pasowanie wina pochodzącego z ostatniego samego regionu, co proponowane przez nas sery.