Sprzet gastronomiczny zawada

W nowoczesnej dobie nie można wyobrazić sobie tego, żebym w przeciwnego typu lokalach gastronomicznych, gdzie przewija się dużo kobiet wędliny, sery, czy warzywa były krojone przy pomocy noża. W zapleczu kuchennym pragnie być krajalnica ma-ga. Co prawda, nie należy ona do najpopularniejszych sprzętów gastronomicznych, jednak bardzo korzystnych i zatem o w nią zainwestować.

serwis kas fiskalnych krakówUsługi - Serwis - Polkas Kraków

Krajalnica ma-ga jest do cięcia każdego typie żywności. Można na niej pokroić miękkie pomidory, ser różnej twardości, jak również wędlinę zacząwszy od miękkiej aż po pewną. Wielofunkcyjność jej wykonywa, iż istnieje wskazanym przyrządem gastronomicznym w restauracjach, hotelach, barach, stołówkach szkolnych i szpitalnych. Jak i lokalach gastronomicznych świadczących usługi kulinarne okolicznościowo. Warto też by istniała na pozostaje w firmach cateringowych, sklepach, stoiskach z porcjowaną wędliną, serem, mięsem. Krajalnica może też zachodzić w magazyn wnętrza naszych gospodarstw domowych. Jest znacznie odpowiednim sprzętem, ponieważ w niedługim czasie stanowi w stanie pokroić wielką część produktów. Tym jedynym ułatwia pracę człowiekowi, chroni jego atmosfera i chęć, jaką potrzebował wybrać przy krojeniu ręcznym. Wśród ofert sklepowych są również krajalnice specjalistyczne będące do cięcia samego produktu np. sera. W dowolnym jednak faktu obsługa krajalnicy jest naturalna i zupełnie bezpieczna. Krajalnica ma-ga posiada stół podawczy, jaki stanowi zaadaptowany do cięcia kęsów żywności. Krojenie kończy się grawitacyjnie, więc bez konieczności dociskania żywności. Podczas krojenia trzeba przesuwać stół podawczy trzymając rączkę umocowaną na stole. W sukcesu krojenia resztek produktu należy zastosować płytę dociskową, jaka stanowi zamocowana na kołku pod stołem podawczym. Taka płyta umożliwi dokrojenie produktu do kraju, czyli nie zostaną odpady. Krajalnica spełnia wszystkie wymogi sanitarne. Przypadkiem może być wówczas, że wszystkie powierzchnie maszyny, jakie stanowią związek z krojoną żywnością są stworzone z artykułów nierdzewnych. Jednym z najważniejszych czynników jest nóż i ważne, aby był dość ostry. W opisywanej krajalnicy umocowana nad ostrzem noża osełka umożliwia ostrzenie noża. Nóż krojący napędzany jest silnikiem poprzez przekładnię ślimakową. Po jakimś użyciu krajalnicę można łatwo wyczyścić, gdyż demontowanie poszczególnych znani istnieje naprawdę proste, że nie wymaga żadnych narzędzi.