Swieze mieso z dzika

Lub może istnieć rzecz lepszego w polskim domu, niż świeży, jednocześnie czysty i jedzący kotlet schabowy usmażony na nagroda i cieniutko potłuczony? Aby schabowy miał idealną strukturę, pragnie być dobrze roztłuczony - na tyle, by mięso stawało się delikatne, i po przysmażeniu kruche, i jednocześnie nie tak szybko, by kotlet nie był za wysoki, inaczej wyda na soczystości. Zarówno w sukcesie bitek wołowych potrzebujemy pokroić ciało w właściwej grubości plasterki, a wtedy tłuc je tłuczkiem do ciała, aby osiągnęło dobrą grubość i budowę.

Rzecz jasna, przy tłuczeniu kotletów raz w tygodniu, w dodatku z lekkiego, świeżego mięsa schabowego, wystarczy nam zwyczajny tłuczek do ciała, którym będziemy mogli sam sprawdzić jakość ubijanych kotletów. Jednak przy większej sumy kotletów, na przykład dla dziesięcioosobowej rodziny, lub jeśli lubimy każdego dnia jeść tradycyjny obiad z kotletami, lub gdy wykorzystujemy do nich ciało nieco gorszej jakości, na przykład karkówkę lub łopatkę - wówczas przyda nam się domowa kotleciarka elektryczna.

Takie urządzenie znajdzie zastosowanie i wtedy, gdy przyrządzamy kotlety w punktach żywienia zbiorowego, czy na potrzeby produkcyjne. Wtedy niemożliwością sprzedaje się tłuczenie kotletów ręcznie, bo można już opaść z chęci, ponadto tłuczek do ciała jako danie napędzane siłą mięśni, nie rozbije mięsa na właśnie takiej samej grubości kotlety, co kotleciarka.

drukarki fiskalne posnetPosnet THERMAL FV - drukarka fiskalna Polkas Kraków

Dlatego te, jeśli chcemy rozbijać mięso na kotlety często, w dorosłej dawce, albo z konkretnego mięsa, oszczędźmy sobie grup i zainwestujmy w specjalne urządzenie. Podłączona do prądu kotleciarka jest łatwo łatwa w obsłudze - wystarczy wprowadzić do niej element mięsa odpowiedniej grubości jednym otworem, i innym otworem wyjdzie gotowy plaster porządnie roztłuczonego na całej grubości mięsa. Jeśli chce nam, aby wszystkie nasze kotlety były podzielone równomiernie, łatwo i szybko, to nie posiada pozytywniejszego wyjścia, kiedy tylko kotleciarka do użytku domowego lub przemysłowego. Wbrew pozorom nie jest owo taki spory nakład - miłośnicy tradycyjnych, domowych obiadów na pewno docenią możliwość posłużenia się w rozbijaniu mięsa na kotlety wygodnym urządzeniem popularnym w obsłudze, w utrzymaniu w czystości, natomiast nie przesadnie kosztownym, jak mogłoby się zdawać.